Pastrmka u vinskom pohovanju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
15/10/2019
"Spremanje pastrmke je umetnost čiji smo mi zakleti ljubitelji "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1, 5 kg, file
  • ulje - 60 ml
  • so - 4 prstohvata
  • limun - 2 komada
  • brašno - 8 kašika
  • za pohovanje
  • belo vino - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Smesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta.

Belanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima i ostavlja se 5 minuta.

Riba se seče na parčiće. Natrlja se solju. Svako parče ribe se umače u brašno, nakon toga u smesu sa vinom i prži se u zagrejanom tiganju dok ne postane zlatasto.

Limun se seče na kriške i servira se sa ribom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar