Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pastrmka u vinskom pohovanju

Pastrmka u vinskom pohovanju

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Pastrmka u vinskom pohovanju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Spremanje pastrmke je umetnost čiji smo mi zakleti ljubitelji"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1, 5 kg, file
  • ulje - 60 ml
  • so - 4 prstohvata
  • limun - 2 komada
  • brašno - 8 kašika
  • za pohovanje
  • belo vino - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Smesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta.

Belanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima i ostavlja se 5 minuta.

Riba se seče na parčiće. Natrlja se solju. Svako parče ribe se umače u brašno, nakon toga u smesu sa vinom i prži se u zagrejanom tiganju dok ne postane zlatasto.

Limun se seče na kriške i servira se sa ribom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti