Pileća pljeskavica

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29668106
Pileća pljeskavica1 / 2
26/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Jednu ili dve pljeskavice da vam napravim, mnogo su ukusne"

Potrebni sastojci

  • za pljeskavicu
  • pileće grudi - 600 g
  • luk - 2 - 3 vezice, mladi
  • pečurke - 300 g, marinirane
  • biber
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • za sos
  • krem sir - 1 pakovanje (110 g)
  • senf - 2 - 3 kašike
  • sos - 1 - 2 kašike, uni sos
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za sos u mutite dok ne postane homogen. Stavite gotov sos u frižider i počnite da pravite pljeskavice.

Pomešajte pileće grudi, usitnjen luk i pečurke. Začinite solju i biberom i sameljite u mleveno meso. Gotovo mleveno meso podelite na pola i probajte da oblikujete dve okrugle pljeskavice. Zagrejte malo maslaca i zapržite zatim pljeskavice sa obe strane.

Servirajte pljeskavice obilno namazane napravljenim sosom i sa garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: