Sočivo plakija

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/11/2018
"Posno sočivo iz rerne - jednostavno i ukusno, obavezno servirajte toplo Neka vam je slatko, prijatelji!"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 037
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprano i očišćeno sočivo stavite u šerpu sa hladnom vodom. Stavite šerpu na vatri i 3 minuta nakon što provri skinite. Operite sočivo ponovo i prelijte drugom čistom vodom.

Sipajte polovinu masti i ponovo stavite na vatru, tihu, doke se ne skuva (omekša).

Isecite paprike u nju i jednu glavicu luka na polumesece, poklopite šerpu i ostavite sa strane da se dinsta.

Za to vreme u tiganju sa preostalim uljem izdinstajte drugu glavicu luka, isečenu na polumesec, šargarepu i celer na kockice i jedan paradajz, sitno iseckan dok povrće ne omekša.

U pleh sipajte sočivo, prelijte dinstanim povrćem, dodajte čenove belog luka, isečene na kriške i posolite po ukusu, promešajte. Pospite čubrom, a preko poređajte drugi paradajz, tanko isečen. Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite oko 15-20 minuta.

Nakon toga izvadite iz pleha i pospite sitno iseckanim peršunom. Servirjte toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar