Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa kačkavaljem

Svinjski kotleti sa kačkavaljem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Svinjski kotleti sa kačkavaljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Pokrijte kotlet kačkavaljem da se ne ohladi - posle ćemo zajedno da proverimo koliko je postao sočan"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • univerzalni začin - za meso
  • maslac - 50 g
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo svinjske kotlete, stavljamo ih u najlon kesu i blago ih istucamo drvenim tučkom.

Uvaljamo ih u začin za meso i poređamo u posudu za pečenje.

Preko svakog kotleta stavljamo parčence maslaca i sipamo oko 300 ml vode.

Stavljamo posudu u zagrejanu rernu i pečemo na 180 stepeni oko 40 minuta, nakon toga ih okrećemo i pečemo još 40 minuta.

Vadimo posudu i preko svakog kotleta stavljamo po parče kačkavalja, nakon toga vraćamo ponovo posudu u rernu i pečemo još 10 minuta da se kačkavalj istopi i da dobije zlatastu boju.

Vadimo iz rerne i serviramo tople sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: