Pile s pirinčem i povrćem na kineski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69603
28/11/2018
"Skoro kao u kineskom restoranu, ali ukusnije i neodoljivo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano583
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • povrće - 1 paket, miks, zamrznuti
  • kupus - 1/2 glavice
  • soja sos - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • limun - 1 kašika, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na male parčiće.

Marinirajte soja sosom, uljem i sokom od limuna. Ostavite u frižideru jedan sat. Operite pirinač i stavite ga da se kuva na laganoj vatri.

Zagrevajte vok tiganj sa malo masnoće i zapržite pileće meso. Dodajte miks zamrznutog povrća (kukuruz, grašak, šargarepa).

Dodajte kupus, isečen na tračice. Dodajte pirinač u meso i promešajte dobro. Dodajte soja sos po ukusu ili posolite solju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar