Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane palačinke»Slane zapečene palačinke sa nadevom

Slane zapečene palačinke sa nadevom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Slane zapečene palačinke sa nadevom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Najviše volimo slane palačinke, probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 5 supenih kašika
  • voda - 5 supenih kašika
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - za prženje
  • za palačinke
  • šunka - 300 g
  • krompir - 2 - 3 komada
  • kisela pavlaka - 5 supenih kašika
  • topljeni sir - 2 kockice
  • biber - 1 - 2 prstohvata, samleven
  • ljutenica - 5 - 6 supeniha kašika /krupnije samlevena/
  • kačkavalj - 50 g
  • prilog
  • krastavci
  • paradajz
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

Viljuškom umutite jaja sa 1-2 prstohvata soli. U posebnoj posudi rastvorite brašno sa vodom i svežim mlekom, nakon toga pomešajte sa jajima.

Od dobijene smese ispržite 6 palačinaka kao i obično - u ugrejanom tiganju, namazanim sa malo ulja, okrenite ih sa obe strane.

Krompir skuvajte sa korom, a nakon toga oljuštite i izrendajte krupnije. Biće vam lakše ako kupite široku šunku, isečenu na tanke listiće. Odvojite 6 krugova, a ostale sitno iseckajte.

Pomešajte krompir sa isečenom šukom. Dodajte topljeni sir, takođe ga isecite na male komade. Dodajte i pavlaku i začinite po ukusu biberom i malo posolite.

Ugrejte rernu na 220 stepeni.

Svaku palačinku namažite krupnije samlevenom ljutenicom. Stavite krišku šunke, a preko nje stavite po 2 kašike od smese od krompira.

Uvijte palačinke kao što uvijate sarme, da budu duže. Poređajte gotove palačinke u pleh sa dnom koji se ne lepi, prethodno ga namažite sa 1-2 supene kašike maslinovog ulja.

Pospite palčinke rendanim kačkavaljem i pecite ih u ugrejanoj rerni 5 minuta.

Ukrasite po izboru - sa svežom zelenom salatom, krastavcem, čeri paradajzom, sirom, ... a oni mogu biti zabodene i na ražnjić.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: