Način pripreme
Isečemo pečurke na sitne komade. Očistimo luk i sečemo ga sitno. Tikvicu sečemo sitno takođe. Ugrevamo malo ulja u tiganju.
Propržimo komade pečuraka. Luk pržimo u drugom tiganju u malo ulja. Dodajemo isečene tikvice i malo vode i dinstamo.
Očistimo pirinač i operemo ga. Dodajemo oprani pirinač i dobro promešamo. Pirinač treba da postane providan. Začinimo solju i biberom po ukusu. Dodajemo pečurke.
Prelivamo sa 4 šolje tople vode. Isečemo mirođiju sitno i dodajemo i nju. Ponovo promešamo. Sipamo u pleh. Stavljamo u rernu da se peče na 200 stepeni. Kad bude skoro gotovo pravimo preliv.
U drugoj posudi umutimo jaja sa kiselim mlekom. Posle dodajemo brašno i prstohvat soli.
Mešamo preliv. Sipamo ga preko musake i pečemo dok ne bude potpuno gotov.