Prženi šaran sa paradajz sosom

03/12/2018
"Ako će biti šaran, neka bude pržen sa paradajz sosom - kuvarska poslovica "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistimo od krljušti i unutrašnjosti, skidamo peraja i glavu (nju možemo koristiti za riblju čorbu), isečemo na krugove po 1.5 cm i posolimo i pobiberimo.

Svaki krug potapamo lepo u brašno, skidamo višak i pržimo u ugrejanom ulju. Prženu ribu ostavljamo sa strane.

Sameljemo paradajz, u dubokom tiganju propržimo luk i beli luk, dodajemo paradajz i kuvamo dok tečnost ne ispari, dodajemo začine i skidamo sa vatre.

Poređamo ribu u odgovarajuću pleh, prelivamo paradaz sosom i pečemo 10 minuta u ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar