Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Zubatac iz rerne sa senfom

Zubatac iz rerne sa senfom

Zubatac iz rerne sa senfom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Najukusnija riba je ona koja je pripremljena sa mnogo meraka i pojedena sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • zubatac - 6 riba
  • senf - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 1 supena kašika
  • ruj - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • biber
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od unutrašnjosti i dobro operite tekućom vodom. Stavite jedan drveni ražnjić kroz oči, a drugi kroz rep tako da bude sa stomakom na gore.

U posudi viljuškom umutite senf, izgnječen beli luk, soja sos, malo soli, biber, maslinovo ulje, sok od limuna i začine.

Sa ovom smesom namažite koren ribe unutra. Stavite u odgovarajući pleh za pečenje.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa kriškom limuna, prženim krompirom, salatom od paradajza i čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: