Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa limunom

Orada sa limunom

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Pomoćnik kuvara
6928249
Orada sa limunom
Fotografije: Draga Misheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Predlog za lagan ručak ili večeru Orada sa neverovatnim mirisom limuna"

Potrebni sastojci

  • orada - 4 komada
  • limun - 3 komada
  • mirođija
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo oradu i dobro je posolimo sa svih strana. Da bismo pojačali ukus dobro spolja posipamo biberom.

Preporučujemo da limun bude organski, zato što ga koristimo sa korom. Dobro ga operemo i sečemo na krugove.

Punimo svaku ribu kriškama limuna i strukom mirođije za miris. Odozgo takođe možemo staviti limun. Cela će soba mirisati na pečeni limun.

U pleh, namazan maslinovim uljem stavljamo ribe i pečemo sa folijom dok ne budu gotove. Ako su deblje potrebno im je više vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: