Baštovanski omlet

05/12/2018
"Obožavamo ga, zato što je pripremljen sa najsvežijim povrćem iz bašte i toliko je ukusan "
Priprema30 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano362
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno isecite i propžite. Dodajte beli luk i iseckani peršun. Sipajte smesu na tanjir.

U istom tiganju dinstajte tikvicu i zelenu papriku, isečene na kockice. Nakon 15 minuta skinite sa vatre i sipajte u tanjir.

Na kraju dinstajte iseckane crvene paprike. Umutite jaja sa pavlakom, kačkavaljem, solju i biberom. Dodajte brašno, prosejano sa praško za pecivo.

Dobijenu smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte luk, u drugi deo tikvicu sa zelenom paprikom i u treću crvene paprike.

U kalup, namazan i posut brašnom sipajte smesu sa lukom. Nakon toga crvene paprike i na kraju tikvcie. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar