Način pripreme
Meso očistite od žilica i isecite na komade debljine oko 1 cm. Stavite ih u veliki pleh i pospite začinima (svim bez cimeta i muskantnog orašćića) i stavite po oko 1 kašičicu.
Cimet i muskantni oraščić imaju jači ukus tako da stavite po 1-2 prstohvata. Prelijte maslinovim uljem i sirćetom, sve lepo promešajte, pokrijte i ostavite u frižideru na 24 sata.
Drugog dana oljuštite i isecite krompir, luk i šargarepu. Na dno vatrostalne činije stavite malo masti i ređajte šargarepu. Posolite ih. Meso ocedite od marinade i pecite u malo ulja na tiganju po 1 minut sa svake strane.
Poređajte meso preko šargarepe. Iznad stavite krompir i ponovo posolite. Prelijte mašću u kojoj ste pekli meso i vino (možete koristite i belo i crveno po ukusu i želji). Zatvorite vatrostalnu i pecite sati po na 220 stepeni.
Za to vreme povrće je već gotovo, začinilo je meso, ali ono nije još dovoljno krto. Pažljivo izvadite luk i krompir na tanjir, okrenite konjsko meso, zatvorite vatrostalnu posudu i ponovo vratite u rernu.
Pecite tako još sat i po, na pola sata (može i manje) okrećite šnicle da bi upile ravnomerno sos sa obe strane.
Kad meso postane relativno krto sos se zgusnuo, vratite povrće, poklopte da bi se sačuvala toplota i mirisi do trenutka kad dođe vreme da ga servirate.