Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Persijska musaka

Persijska musaka

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Persijska musaka
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Interesantna musaka bez krompira, ali sa aromatičnim prelivom koji će vas naterati da poželite bar još jednu porciju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pečurke - 300 g, iz konzerve
  • viršle - 3 komada
  • žumanca - 2 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - 50 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • biber
  • ulje - za premazivanje
  • belanca - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Potoptie hleb u sveže mleko na nekoliko sekundi, izvadite i ocedite.

Stavite natopljeni hleb u posudu, dodajte mleveno meso, žumanca, iseckane pečurke i sitno iseckane viršle. Začinite solju i biberom, dobro promešajte.

Namažite pleh sa malo ulja i stavite smesu u pleh. Sipajte dve šolje vode ili bujona tako da dobijete kašu. Isecite topljeni sir na tanke komade i poređajte odozgo.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni na oko 40 minuta ili dk cela tečnostne ispari.

Umutite belanca na sneg, izvadite musaku iz rerne, rasporedite belanca preko musake, izrendajte kačkavalj i obilno pospite odozgo. Vratite u rernu na istu temperaturu dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: