Veoma mekana tortilja

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Veoma mekana tortilja
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Ovom španskom omletu ne trebaju drugi dodaci - ovako je savršen"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 3 komada
  • so
  • biber
  • ulje
  • univerzalni začin
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na tanke krugove. U tiganj stavljamo malo ulja da se ugreje. Nakon toga stavljamo krompir da se prži. Krompir začinimo univerzalnim začinom.

Kad krompir bude gotov vadimo ga iz tiganja. U istom tiganju propržimo sitno iseckan luk.

U posebnoj posudi umutimo jaja sa solju i biberom.

U tiganj ređamo krompir i prelivamo umućenim jajima. Totilju ostavljamo da se priprema na tihoj vatri. Tiganj pokrivamo poklopcem.

Nakon što tortilja bude gotova sa jedne strane, okrećemo na drugu stranu uz pomoć tanjira.

Ponovo poklopimo i ostavljamo na tihoj vatri.

Kad bude gotova i sa druge strane skinite sa vatre i servirajte toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: