Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Veoma mekana tradicionalna pita

Veoma mekana tradicionalna pita

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Veoma mekana tradicionalna pita
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Pečemo dok ne bude gotova i nakon toga jedemo još toplu veoma mekanu tradicionalnu pitu."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • kiselo mleko - 1 kantica, 400 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • voda - 1 i 1/2 šolja
  • sir
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijamo jaja i dobro mutimo.

Mleko u kantici mutimo i u njega sipamo sodu ostavljajući sa strane da se aktivira.

Kada je gotovo aktivirano mleko, dodajemo ga u jaja.

Dodajemo i vodu, ulje, so i sir.

Smesa je spremna za pravljenje novogodišnje pite.

Širimo kore.

Svaki list uvijamo sa malo smese.

Tako gotove kore sa smesom uvijamo i ređamo u tepsiju.

Ređanje poređane pite može da bude prema vašem ukusu.

Dobro bi bilo da poslednji list bude obilnije zaliven.

Zagrevamo rernu do 220-230°C i stavljamo pitu da se peče.

Pečemo dok ne bude gotova i nakon toga jedemo još toplu veoma mekanu tradicionalnu pitu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: