Način pripreme
Za koru od krompira: Krompir oljuštimo i izrendamo. Šargarepu takođe izrendamo. Dodajemo u krompir. U njih dodajemo navedene začine i kačkavalj. Dodajemo i jaja. Sve dobro i lepo promešamo.
Dobijenu smesu sipamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Smesu ravnomerno rasporedimo u pleh. Odozgo posipamo sa malo ulja. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Za nadev: Pileće meso sečemo na sitne komade i pržimo dok ne bude gotovo. Začinimo začinom za pile Skuvamo dva jajeta i sečemo na kockice.
Kad kora od krompira bude gotova, u jedan kraj stavljamo pileće meso i kuvana jaja. Posle uvijamo u rolat uz pomoć papira za pečenje.
Odozgo posipamo rendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu. Kad se kačkavalj rastopi, izvadimo iz rerne.