Aromatični rečni rakovi

08/12/2018
"Vino i rečni rakovi - prefinjen meni, dostupan svima "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rakovi - 1/2 kg, živi, rečni
  • so - 1 kašičica
  • bosiljak - 3 struka
  • mirođija - 3 struka
  • celer - 3 struka (listovi)
  • origano - 3 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • voda - za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu stavljamo vodu kolikoda pokrije rakove potpuno. Dodajemo so i sveže začine.

Oljuštimo beli luk i stavljamo čenove u vodu cele. Operemo rakove i očistimo ih, skidamo kružnim pokretima srednji deo repa i izvadimo crevo.

Kad voda provri dodajemo rakove. Kuvamo 15 minuta ili dok lepo ne porumene. Kad budu gotovi procedimo ih u đevđiru.

Vraćamo samo rakove u šerpu i prelivamo sokom od limuna. Lagano promešamo da mogu svi da upiju od limuna.

Serviramo sa dobro ohlađenim belim vinom ili napitkom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar