Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevapčići»Teleće ćuftice i ćevapčići na roštilju

Teleće ćuftice i ćevapčići na roštilju

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Teleće ćuftice i ćevapčići na roštilju
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Palite roštilj, mi trčimo po pivo !"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, teleće
  • peršun - 1 struk
  • hleb - 1 šolja, izmrvljen
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i peršun izrendamo i sitno isečemo. Beli luk izgnječimo. Sve sastojke dodajemo u veliku posudu.

Dodajemo so, kumin, biber i alevu papriku po ukusu. Dobro promešamo i ostavljamo u frižider na 1 sat.

Nakon toga oblikujemo ćevapčiće i ćuftice. Roštilj namažemo sa malo masti uz pomoć četke da se ne lepi.

Oblikovane ćevapčiće i ćuftice i pečemo na umerenoj vatri ili na žaru sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: