Aromatičan pide sa sitnim sirom
Ароматно пиде с извара
bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Aromatičan pide sa sitnim sirom

Aromatičan pide sa sitnim sirom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Početnik
1342k7
Aromatičan pide sa sitnim sirom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"U kuhinji se širi miris začina i toplog, pečenog domaćeg hleba"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 350 - 400 g
  • za nadev
  • sitan sir - 150 g
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g, rendan
  • jaja - 1 komada
  • bugarski luk
  • origano
  • piskavica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za testo dok ne dobijete meko testo. Gamaža može da varira do 50 g zbog različite vrste brašna. Dodajte dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi. Ostavite posudu sa testom pokrivenu krpom na pola sata, a za to vreme pripremite nadev.

Pomešajte sastojke za nadev, od začina možete staviti oniliko koliko volite. Možete dodati i razne druge biljke i začine, takođe i mladi luk.

Testo isecite na dva jednaka dela dela i razvijte na elipse, pritisnite po ivicama tako da liči na čamac. Pritisnite u sredinu da dobijete malo dublje mesto gde ćete staviti nadev.

Stavite ih na papir za pečenje, ugrejte rernu na 200 stepeni i prenesite pide zajedno sa papirom na najniži deo u rerni. Ostavite da se peče 7 minuta, nakon toga ih prebacite više i pecite dok ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: