Musaka od tikvica i pirinča sa prelivom

12/12/2018
"Zato što znamo da i vi volite musaku koliko i mi "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano256
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • tikvica - 3 - 4 komadda
  • paradajz - 1 komad, izrendan
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • kumin - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • preliv
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepu i tikvice isečemo na kockcie. Propržimo u ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Kad se proprži dodajemo 1 šolju pirinča. Dobro promešamo.

Dodajemol u smesu rendani paradajz i mleveno meso.

Začinimo solju i kuminom. Dodajemo mlaku vodu u odnosu 3:1 (voda:pirinač). Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

Nakon toga smesu prebacujemo u pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

U posudi umutimo jaja, sveže mleko, brašno i malo soli. Dodajemo preliv i u skoro gotovu musaku i pečemo dok ne bude gotovo. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar