Način pripreme
Kore:
Odvojimo belanca od žumanaca. Sa više od polovine šećera umutimo belanca na sneg. Da bismo dobili sneg, jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Posuda u kojoj ćete mutiti treba da bude potpuno suva.
Nakon toga umutite žumanca sa preostalim šećerom dok ne pobele. U njih dodajte vodu, Pomešajte belanca i žumanca. U njih dodajte prosejano brašno sa vanilom. Od ove smese ispecite 3 kore.
Sipajte u namazan i brašnom posut kalup i pecite 20-30 minuta na 190 stepeni. U preostalu smesu stavljamo kore od limuna. Pečemo još tri kore.
Počinjemo da sastavljamo tortu.
Prvo stavlamo koru sa limunom. Prelivamo kompotom. U visoku posudu stavljamo 250 ml svežeg mleka i dopunimo sa jagodama do oko 450. Stavljamo 2 supene kašike šećera u prahu. Pasiramo.
U maloj posudi rastovimo želatin sa 50 ml vode. Kad se stegne stavljamo na 5-6 sekundi u mikrotalasnu da se rastopi. Sipamo na koru u kalupu za tortu. Ostavljamo u frižideru na oko 1 sat.
Posle stavljamo koru od vanile. Takođe prelivamo. Isečemo malo jagoda i stavljamo na koru. Pravimo isti preliv od svežeg mleka, jagoda, šećera u prahu i želatina. Prelivamo i takođe ostavljamo na jedan sat u frižideru.
Poslednja kora je sa limunom i takođe je prelivamo kompotom. Odozgo stavljamo male jagode za dekoraciju.
Pravimo preliv od kompota i jagoda. Takođe dodajemo želatin. Odozgo prelivamo tortu i ostavljamo da se stegne oko 2 sata.