Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Domaće pile na baštovanski način

Domaće pile na baštovanski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaće pile na baštovanski način
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Krto pileće meso sa najukusnijim i svežim povrćem iz bašte"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 1 1/2 šolje
  • tikvice - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • čubar
  • aleva paprika
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije i stavite u šerpu da se prži malo, nakon toga sipajte iseckani luk i šargarepu. Pržite dok luk ne porumeni.

Dodajte grašak, ja koristim domaći, zamrrznut tikvice isečene na kockice (ako nemate sveže, može i zamrznute na kockice) i crvenu papriku, isečenu krupnije.

Pospite alevom paprikom i dodajte vodu. Kuvajte na tihoj vatri, kad grašak počne da mekša dodajte paradajz, izrendan ili isečen na komade.

Kuvajte dok se meso ne skuva, pospite čubrom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: