Pilav sa piletinom na odrinski način

Pilav sa piletinom na odrinski način

Pilav sa piletinom na odrinski način
Fotografije: Potrebitel#184319
15/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
"Naučićemo vas da pravite i pilav, i ukusnu piletinu ćete pripremiti - sva jela sa kojima ćete prste polizati"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • leblebije - 2 šolje
  • topla voda - 4 šolje
  • maslac - 2 supene kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • pileće meso - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso skuvamo u posoljenoj vodi. Leblebije operemo i potopimo na jedan sat.

Kuvamo 30 minuta i ostavljamo sa strane, oceđenu od voda da se ohladi. Očistimo od ljuski.

Maslac ugrevamo i rastopimo. Pirinač pržimo u njemu dok ne postane providan, mešamo sve vreme. Sipamo toplu vodu i dodajemo leblebije. Začinimo solju i biberom.

Poklopimo, smanjujemo vatru i ostavljamo tako dok pirinač ne uzme vodu. Skidamo sa vatre, skidamo poklopac i pokrivamo krpom. Nakon 15 minuta pirinač je gotov za serviranje.

Pile iskidamo i malo propžimo. Dodajemo na pirinač i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: