Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Grašak sa piletinom u krompirom na moj način

Grašak sa piletinom u krompirom na moj način

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Grašak sa piletinom u krompirom na moj način
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Došla je sezona jela na kašiku. Za danas predlažemo grašak sa piletinom"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - po potrebi
  • beli luk - 1 čen
  • voda - po potrebi
  • brašno - 1 kašika
  • slatka začinska paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • suvi biljni začin - po ukusu
  • pileći karabatak - 4 komada
  • krompir - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre je potrebno da karabatacima odstranite kost i kožicu, a zatim meso iseći na sitnije komade.

Ulje sipati u šerpu u kojoj će se jelo kuvati, zagrejati ulje i dodati sitno seckan crni luk. Kratko propržiti.

Dodati meso, sipati malo vode i dinstati dok meso malo ne omekša.

Umešati oljušten, opran i iseckan krompir, oljuštenu i na kolutove isečenu šargarepu, seckan beli luk i na kraju dodati grašak, pa izmešati.

Dodati suvi biljni začin, so i biber, slatku začinsku papriku, promešati i uliti vruću vodu.

Pokolopiti i krčkati na umerenoj vatri dok meso i povrće ne budu skuvani.

Skloniti šerpu sa vatre, pa dodati brašno koje ste razmutili u malo hladne vode. Neprestano mešati da se ne bi stvorile grudvice.

Zatim šerpu vratiti na vatru i ostaviti da se ukrčka na umerenoj temperaturi deset minuta.

Grašak sa piletinom i krompirom na moj način skloniti sa vatre i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: