Grašak sa prazilukom i krompirom

16/12/2018
"Možete kuvati brzo i ukusno, pokazaćemo vam kako, a vi nas pozovite na večeru "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano694
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g, zamrznuta sa šargarepom
  • krompir - 4 - 5 komada
  • praziluk - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja
  • so
  • biber
  • origano
  • brašno - 1 supene kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite na kockice, luk i praziluk očistite i isecite sitno. Ugrejte ulje i dinstajte iseckani praziluk, luk i krompir dva minuta.

Sipajte isečeni paradajz, dodajte alevu papriku i nakon toga promešajte, sipajte toplu vodu koliko da pokrije povrće. Kad provri dodajte zamrznuti grašak sa šargarepom i začinite solju, biberom.

Kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne bude gotovo. Pomešajte brašno sa malo vode na kašicu i sipajte u šerpu, promešajte i ostavite da se zgusne. Pospite origanom i skinite sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar