Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Kuvano jelo od krompira sa žutom boranijom

Kuvano jelo od krompira sa žutom boranijom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Kuvano jelo od krompira sa žutom boranijom
Fotografije: Elena Stoichovska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Vegansko kuvano jelo, koje je savršen predlog za ručak i za sve koji poste"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 velika
  • šaragrepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • žuta boranija - 1 tegla
  • paradajz - pola tegle
  • ulje - 100 ml
  • belo vino - 100 ml
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • peršun - pola vezice
  • kurkuma
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Veća kaserola se stavlja na ringlu, sipa se masnoća i zagreva se.

Luk se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u zagrejanu masnoću, nalome se lovorovi listovi, posipa se kurkumom, meša se i ostavlja se da se dinsta.

Krompir se oljušti i iseče na krupne kocke. Šargarepe se očiste i iseku na deblje polumesece. Povrće se dodaje u luk, meša se nekoliko puta i ostavlja se da se izdinsta na kratko. Sipa se vino.

Nakon nekoliko minuta se sipa voda - oko 2 šolje - tako da prekrije smesu od povrća do polovine. Poklapa se poklopcem i ostavlja se da se krčka na tihoj vatri.

Kada krompir i šargarepe omekšaju (skoro se skuvaju) sipa se tegla žute boranije (oceđena od vode), kao i konzerva paradajza, koji prethodno može da se iseče na parčiće. Meša se i ostavlja se da se sos zgusne.

Začinjava se solju po ukusu i sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: