Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna

21/12/2018
"Aromatična orada koju ćemo servirati sa čašom hladnog belog vina "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1 veza
  • ulje
  • biber - prstohvat
  • beli biber - prstohvat
  • so
  • masline - zelene
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, operite i ostavite da se ocedi. Oradu pospite solju i začinima.

Isecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun. Oštrim nožem napravite proreze na ribi sa obe strane.

Ugrejte roštilj i lepo ga namažite uljem ili slaninom. Ribu takođe namažite uljem i stavite da se peče.

Pecite oko 8 minuta, nakon toga probajte da je okrenete, podignite lagano jedan kraj, ako se ne odlepi, pecite više.

Servirajte sa prilogom od kuvanog krompira i mladog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar