Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice u italijanskom sosu od paradajza

Ćuftice u italijanskom sosu od paradajza

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Ćuftice u italijanskom sosu od paradajza3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ima li ukusnijih ćuftica od italijanskih, ostavljamo vama da procenite"

Potrebni sastojci

  • Za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • prezle - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja, nepuna
  • crni luk - 1 glavica
  • zelena paprika - 1 komad
  • jaje - 1 komad
  • biber
  • čubar
  • origano
  • bosiljak
  • peršun - 1/2 vezice, svež
  • dimljeni kačkavalj - isečen na male kocke
  • Za sos
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • paradajz - 800 g, konzervisan, sa bosiljkom
  • bosiljak - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite prvo ćuftice. Isecite luk i papriku na sasvim sitno, u galete dodajte sveže mleko. Zamesite mleveno meso sa prezlama, lukom i paprikom, dodajte jaje. Začinite biberom, čubrom, origanom, bosiljkom i svežim peršunom.

Od smese oblikujte ćuftice kao loptice, stavljajući u sredinu kocku dimljenog kačkavalja. Ostavite u frižider, dok ne napravite sos.

Za sos zagrejte maslinovo ulje, zapržite beli luk, dodajte brašno i alevu papriku, blago zapržite, dodajte i konzervisan paradajz sa bosiljkom. Ostavite da provri 15 minuta i ako se zgusne razredite bujonom.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte ćuftice i zapecite dok ne budu polugotove u rerni (oko 25 minuta). Izvadite prelijte paradajz sosom i dopecite ponovo - dok ne bude gotovo.

Servirajte ćuftice sa sosom, sitno isečenim peršunom i strukom bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: