Prolećni paprikaš sa zeljem i maslinama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
27/12/2018
"Posno prolećno jelo neodoljivog ukusa i arome maslina - pravi balzam za stomak "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 kg
  • masline - 250 g
  • luk - 1 vezica, mladi
  • sir - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se opere i očisti od debelih žila. Luk se opere i iseče na krupno.

Dinsta se sa malo ulja i dodaje se zelje. Sipaju se oko 2 šolje vode i ostavlja se 10 minuta da se izdinsta, dok se s vremena na vreme meša.

Za to vreme se oljušti i iseče paradajz, umute se jaja, masline se iseku na polovine, a sir se namrvi.

U zelje se dodaju isečen paradajz i masline. Ostavlja se još 10 minuta i dodaju se umućena jaja i sir.

Začinjava se solju i biberom i meša se. Meša se neprestano dok jaja ne budu gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar