Krem čorba od paradajza sa bosiljkom

29/12/2018
"Prstohvat bosiljka i običa čorba od paradajza se pretvara u pravi mediteranski delikates "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk oljuštimo i sitno iseckamo. Dinstamo u maslinovom ulju u šerpi u kojoj ćemo kuvati čorbu.

Paradajz operemo, oljuštimo i izrendamo. Dodajemo u luk. Nakon 7-8 minuta dodajemo 1 litar tople vode.

Čorbu začinimo solju i biberom po ukusu.

Kuvamo na tihoj vatri oko sat vremena, nakon toga skidamo sa vatre, začinimo sitno isekcnaim peršunom i bosiljkom i pasriamo.

Dodajemo maslac i promešamo. Serviramo sa listićima svežeg bosiljka i prepečenim kriškama hleba, začinjenim maslacem i peršunom.

Bon appétit!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar