Paprike pržene u maslacu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
29/12/2018
"Sa maslacem su, zato se jedu dok su još tople-tople, da li ste zapamtili "
Priprema2 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno12 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada
  • maslac - 100 g
  • ulje - 20 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu i osuše. Mogu da se očiste od semenki, mogu da se očiste i samo od drški, kako više volite (paprike, kojima nije očišćeno seme se lakše ljušte).

U šerpu ili tiganj (vok) stavljamo da se istopi maslac, dodajemo i ulje i nakon što se zagreju (na ne mnogo jakoj vatri) sipamo paprike.

Često mešamo pažljivo paprike, da se dobro isprže sa svih strana (masnoća ih ne prekriva cele).

Nakon što su gotove, izvadimo rešetkastom kašikom i posipamo solju. Ne sušimo kuhinjskim ubrusom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar