Način pripreme
Prelivamo pasulj u posudi vrelom vodom i ostavljamo 30 minuta. Nakon toga stavljamo u šerpu i kuvamo oko 10 minuta, operemo tekućom, hladnom vodom i stavljamo u ekspres lonac.
Isečemo meso na komade, posipamo sa 1 kašičicom soli i biberom po ukusu. Ostavljamo meso da odstoji 15-20 minuta.
Za to vreme propržimo suve crvene paprike na kratko u ugrejanom ulju, nakon toga ih izmrvimo.
U istu mast stavljamo sitno iseckan crni luk i šargarepu, prebacujemo i komade mariniranog mesa. Pržimo kratko i prebacujemo sve u šerpu sa pasuljem. Sipamo oko 2 litre tople vode, posipamo 1 kašičicom soli i kuvamo na tihoj vatri sa poklopcem 30 minuta.
Kad otvorimo eksreps lonac, uključujemo na veoma tihu vatru i dodajemo paradajz pire, posipamo solju, biberom, peršunom i nanom.
Ako je jelo ostalo mnogo vodeno možemo napraviti zapršku od brašna i aleve paprike u ugrejanom ulju.