Rižoto od povrća

02/01/2019
"Aromatičan rižoto sa mirisom jeseni - preporučujemo vam ga od srca "
Priprema35 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboki, ugrejani tianj stavljamo 1/2 paketa maslaca, luk, prethodno isečen na kockice i pirinač.

Pržimo dok pirinač ne postane providan, dodajemo povrće, oprano i isečeno na kockice, začinimo gore navedenim sastojcima.

Ponovo kratko mešamo i počinjemo da sipamo vodu ili bujon /odnost između pirinča i tečnosti je 1:3/u delovima dok je pirinač potpuno ne upije.

S vremena na vreme pažljivo promešamo, trudimo se da zrna pirinča ostanu cela, i u isto vreme da dobijemo kremastu teksturu.

U tome će pomoći tečna pavlaka za kuvanje, pred kraj kuvanja. Nakon toga isključimo ringlu i didajte preostalu polovinu maslaca, hladnog i isečenog na kockice.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar