Način pripreme
Kvasac pomešamo sa vodom tako da nema grudvica. Sačekamo da se aktivira.
U brašno dodajemo šećer i so i stavljamo u posudu, odgovarajuću za mešenje.
Oblikujemo udubljenje i u njega sipamo kvasac sa vodom i maslinovim uljem.
U početku počinjemo da mešamo smesu kašikom dok se ne zgusne dovoljno da počnemo da mesimo rukama. Zamesimo testo.
Kad bude gotovo ostavljamo ga da nadođe oko 30 minuta. Nakon toga premeštamo.
Premeštamo ga u posudu u kojoj ćemo peći, prethodno namežemo.
Izbušimo pogaču i ostavljamo je ponovo da nadođe u rerni oko 30 minuta. Nakon toga stavljamo u ugrejanu rernu an 180 stepeni i pečemo ok 1 sat.
Kad je izvadimo iz rerne, pospemo je sa malo vode i pokrivamo najlonom i krpom da se ne stvrdne previše.
Nakon oko 20-ak minuta je spremna za konzumiranje.