Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Domaća integralna pogača

Domaća integralna pogača

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Pomoćnik kuvara
4212175
Domaća integralna pogača
Fotografije: Missa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
8
"Da biste bili sigurni da zaista jedete integralnu pogaču, treba da je pripremite sami"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 kg
  • voda - 500 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • kvasac - 40 g (1 kockica)
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešamo sa vodom tako da nema grudvica. Sačekamo da se aktivira.

U brašno dodajemo šećer i so i stavljamo u posudu, odgovarajuću za mešenje.

Oblikujemo udubljenje i u njega sipamo kvasac sa vodom i maslinovim uljem.

U početku počinjemo da mešamo smesu kašikom dok se ne zgusne dovoljno da počnemo da mesimo rukama. Zamesimo testo.

Kad bude gotovo ostavljamo ga da nadođe oko 30 minuta. Nakon toga premeštamo.

Premeštamo ga u posudu u kojoj ćemo peći, prethodno namežemo.

Izbušimo pogaču i ostavljamo je ponovo da nadođe u rerni oko 30 minuta. Nakon toga stavljamo u ugrejanu rernu an 180 stepeni i pečemo ok 1 sat.

Kad je izvadimo iz rerne, pospemo je sa malo vode i pokrivamo najlonom i krpom da se ne stvrdne previše.

Nakon oko 20-ak minuta je spremna za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: