Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Fritata»Fritata sa tikvicama i sitnim sirom

Fritata sa tikvicama i sitnim sirom

ažurirano:
Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Fritata sa tikvicama i sitnim sirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"I ovog leta, najpoželjniji gost na trpezi je ova fritata sa tikvicama i sitnim sirom."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 male
  • šunka - 60 g /dimljeni file/
  • sitan sir - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • mladi luk - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 150 g
  • mirođija
  • peršun
  • biber
  • beli luk
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštimo, seemo na kockice i ostavljamo u đevđiru da se ocede.

Za to vreme sečemo šunku, pera mladog luka i začine. ako su sveži. Prebacujemo sve u namazan pleh i prelivamo umućenim žumancima, sitnim sirom i svežim mlekom.

Posebno umutimo belanca na gustu penu i pažiljivo promešamo sa ostalim sastojcima.

Pokrivamo papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Kad se smesa stegne, skidamo papir i posipamo obilno rendanim kačkavaljme i sirom. Vraćamo na još 5 minuta u rernu.

Serviramo kad se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: