Način pripreme
Ovi keksići su naše bake nazivale medvedići, ali danas deci liče na prasiće, tako da svako može da ih naziva kako želi.
U početku dobro umutimo jaja sa šećerom dok ne dobijemo gladak i mekan krem, nakon toga u njega dodajemo 1/3 brašna i nastavljamo da mutimo mikserom.
Postepeno dodajemo ulje, cimet, vanilu, med, so i preostalo brašno, njega ne stavljamo celo, nego koliko nam je potrebno da dobijemo glatko testo koje se ne lepi. Pokrivamo ga krpom i ostavljamo da odstoji 15 minuta.
Podelimo testo na dve lopte i razvučemo tanko, koliko želimo da keks bude tanak. Isečemo krugove grlom šolje i stavljamo polovinu da se peče dok ne promene boju (ne treba mnogo da se prepeku). Na preostalima napravimo oči, širom slamčicom ili poklopcem od paste za zube.
Isečene komade malo pokvasimo i pritiskamo sa strane za uši medvedića, a od testa koje ostaje oko isečenog keksa možemo napraviti i nos i zalepiti ga na isti način.
Pečemo i drugu porciju keksića i zalepimo ih slatkom, gustim (ja sam koristila slatko od višanja). Prvog dana su mnogo hrkavi i tvrdi, ali ako ih ostavite dan ili dva, omekšaju.