Način pripreme
Svinjetina i slanina se iseku na parčiće i samelju se u blenderu. Kada je mleveno meso gotovo, zamesi se sa malo čubra i bibera. Prave se srednje velike loptice.
U posudu za kuvanje se sipa voda i stavlja se da provri, u nju se dodaju loptice. Pena se sklanja i stavlja se malo soli, da izađe sva pena. Kada prestane da se peni, stavljaju se 2 šolje armejske čorbe.
Dok vri tako još pet minuta, seče se luk, crvena i zelena paprika i šargarepa. Oni se takođe dodaju i vri još 15 minuta. Nakon toga se dodaju rezanca i vri još 15 minuta. Na kraju se dodaje jedan narendan paradajz i ostavlja se da vri još 10 minuta. Čorba se ostavlja da se ohladi.
Za to vreme žumance i kašika mleka se umute zajedno sa malo soka od limuna. U njih se dodaje malo hladne vode i jedna kutlača već mlake čorbe. Sve to se se sipa u čorbu i promeša se. Ne kuva se više.
Dodaje se biber i po želji ako ima - svež sitno isečen peršun.