Krem supa sa škampima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
03/01/2019
"Gurmanski predlog za ljubitelje morskih delikatesa "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i šargarepa se oljušte i iseku na sitno i izdinstaju se 10 minuta u 30 g maslaca.

Dodaju se škampi, majčina dušica i čen belog luka izgnječen ili isečen na sitno. Dodaje se vino i disnta se još 10 minuta.

Za to vreme brašno se meša sa ostatkom maslaca i dodajemo im vruće sveže mleko.

Dodajemo u škampa, stavljamo so i biber po ukusu i ostavljamo da vri na slaboj vatri još 20 minuta, mešajući s vremena na vreme.

Nakon što bude gotovo pasiramo. Supa se servira vruća.

Možete dodatno da zapržite 50 g škampa i čen belog luka u maslacu i da začinite/garnirate supu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar