Način pripreme
Zečetinu isečemo na porcije i operemo. Krompir oljuštimo, očistimo tikvicu i boraniju. Izvadimo unutrašnjost paprike. Krompir i tikvicu sečemo na kockice šargarepu na krugove, paprike na krugove.
Boraniju isčemo na oko 2-3 cm. Luk takođe sečemo na krugove i izvadimo sve krugove. U đuvečaru stavljamo polovinu od krompira i tikvice, posle stavljamo šargarepu i pasulj. Stavljamo krugove paprike i luk. Malo posolimo.
Poređamo komade mesa. Stavljamo zrna bibera, piment, lovorov list. Stavljamo i ulje.
Počinjemo obrnutim redosledom da popunimo đuvečaru - luk, paprike, šargarepa, pasulj krompir i tikvice. Posolimo još malo.
Stavljamo sos od paradajza. Odozgo stavljamo paradajz, isečen na krugove. Posipamo peršunom po ukusu sipamo vodu - oko 1/2 od svih sastojaka. Stavljamo poklopac.
Pečemo 30 minuta na 180 stepeni i nakon toga 1 sat na 200 stepeni. Završavamo tako što skinemo poklopac i ostavljamo da se peče 30 minuta.