Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Zalogaji svinjetine sa pečurkama i prazilukom

Zalogaji svinjetine sa pečurkama i prazilukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Zalogaji svinjetine sa pečurkama i prazilukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Jedi svinjetinu sa pečurkama i prazilukom i zaboravi na dijetu"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • peršun - 2 struka
  • pečurke - 1 šolja, iz konzerve
  • voda - 1 šolja za kafu
  • za marinadu
  • soja sos - 2 supene kašike
  • vino - 1/2 šolje
  • začin za barbikju
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • za podlogu
  • krompir - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo svinjetinu na zalogaje.

Pomešamo sve sastojke za marinadu u dubokoj posudi i stavljamo meso. Tako svinjetina treba da odstoji sat-dva.

Za to vreme operemo i isečemo luk na polumesec, a praziluk na krugove.

Oljuštimo krompir, isečemo ga na štapiće, ostavljamo ih neko vreme da odstoje u vodu.

U pleh stavljamo marinirano meso, isečeno povrće, pečurke i sitno iseckan peršun. Posipamo biberom i sipamo vodu.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo. Pržimo i krompir.

Serviramo zalogaje svinjetine sa pečurkama tako što na dno tanjira stavljamo prženi krompir i preko njih zalogaje sa pečurkama i povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: