Panakota sa kajsijama

07/01/2019
"Nije potrebno da tražite savršen letnji desert - mi smo ga pripremili specijalno za vas "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo želatin u posudu sa vodom da nabubri. Nakon 5 minuta stavljamo u mikrotalasnu i za oko 1 sekudn je gotov. Treba mnogo da pazimo da ne provri. Ostavljamo ga sa strane.

Posebno u drugoj posudi pomešamo sveže mleko, pavlaku i šećer. U smesu dodajemo i vanilu.

Smesu stavljamo na vatru i kuvamo na umerenoj vatri dok ne provri, neprestano mešamo.

Kad bude gotovo skidamo sa vatre i odmah pomešamo sa želatinom i sirupom od kajsije, mešamo dobor da bi se mogao rastvoriti u smesi od pavlake.

Ostavljamo da se ohladi, pripremamo voće. Isečemo kajsije na sitne komade.

Uzimamo čašu, na dno stavljamo isečeno voće, sipamo od smese odozgo i poređamo voće takođe.

Po želji čašu ukrasimo koktel kišobranom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar