Pihtije na dobrudžanski način

08/01/2019
"Pihtije na dobrudžanski način - ukusno jelo koje se jede iz frižidera "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 komada
  • svinjske uši - 2 komada
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 6 čenova
* merne jedinice
Pihtije

Način pripreme

Koristimo očišćene uši i noge praseta. Stavljamo vodu u šerpu na vatru sa prstohvatom soli i kuvamo dok ne budu gotove. Provedimo da li su kuvane. Pred kraj kuvanja stavljamo 1 lovorov list pošto je miris jak.

Kad se uši i noge skuvaju, stavljamo ih u posudu. Uši sečemo na male komade. Noge odvojimo od kostiju i sečemo na male komade. Noge odvojimo od kostiju i sečemo na male koamde. Bujon procedimo kroz veliku cediljku. Poređamo nekoliko čistih posuda za supu i stavljamo mesu.

U proceđeni bujon dodajemo biber po ukusu. Ako je potrebno možemo posoliti. Promešamo kutlačom. Očistimo beli luk i izgnječimo ga. Dodajemo beli luk u bujon i ponovo promešamo. Sipamo od bujona u posudice do vrha.

Stavljamo u frižider na hladno da se želira. Vadimo ih kad bude gotovo i jedemo. Postoji mnogo načina za pravljenje pihtija, ali ovo su tipične pihtije koje se prave u Dobrudžanskom kraju pred kraj zime. Jedu se zamrznute. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar