Musaka sa bešamel sosom i koricom od kačkavalja

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
12/01/2019
"Musaka, kakvu čak ni baka nije sanjala - sos bešamel i ukusna korica od kačavalja "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi urejte ulje i dodajte sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu, pržite dok luk ne omekša. Pomešajte mleveno meso sa malo vode i dodajte ga, ostavite ga tako i periodično mešajte dok voda ne isapri. Dodajte paradajz pire i alevu papriku, promešajte.

Dodajte krompir, oljušten i isečen na kockice, čubar i biber, mešajte kratko. Prebacite smesu u pravougaoni pleh i sipajte toplu vodu koliko da pokrije sastojke.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne bude gotov.

Za to vreme pripremite bešamel sos. Rastopite maslac i ugrejte ga, dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Sipajte hladno mleko u smesu, lagano uz neprestano mešanj, dodajte i jaje, umućeno viljuškom i mešajte dok ne dobijete homogenu i gustu smesu, posolite i pospite biberom po ukusu.

Prelijte musaku bešamel sosom ravnomerno i pospite rendanim kačkavavljem preko. Pecite dok ne dobije zlatnu boju na gornjem grejaču u rerni.

Sočna i veoma ukusna musaka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar