Musaka sa pečurkama i mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
14/01/2019
"Nazvaćemo je musaka i obećavamo da će biti ukusna, a vi probajte i dajte jedan lajk za autora recepta "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo luk na sitno. Pomešamo sa mlevenim mesom i malo vode da se dobije kašica.

Stavljamo da se izdinstaju u ulju i kada mleveno meso promeni boju, dodajemo pečutke, očišćene i isečene na kriške i šargarepe, oljuštene i krupno narendane. Začinjavamo biberom, isečenim svežim peršunom i solju po ukusu.

Kada ostanu na masnoći dodajemo opran pirinač i sipamo 4 šolje vruće vode.

Sipamo u posudu za pečenje i stavljamo da se peče u vrućoj rerni. Malo pre nego što izvadimo iz rerne, prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom, brašnom i malo soli.

Zapečemo dok ne postane zlatasto.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar