Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Musaka sa fusilijem i mlevenim mesom

Musaka sa fusilijem i mlevenim mesom

IvelinaIvelina
Šegrt
2441715
Musaka sa fusilijem i mlevenim mesom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
03/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sočna musaka sa mlevenim mesom, ali sa fusilijem umesto krompira - i da, dosta je ukusna!"

Potrebni sastojci

  • fusili - 250 g
  • mocarela - 125 g
  • kačkavalj - 250 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • šargarepe - 1 komad
  • masline - 100 g
  • paradajz - 500 ml
  • mleveno meso - 250 g, gotovo, kuvano i začinjeno
  • bosiljak
  • crni biber
  • so
  • mirođija - vrhići
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone se kuvaju 10 minuta sa jednom kašikom soli i jednom kašikom ulja. Kada se skuvaju, ocedi se voda.

Za sos - šargarepa se nasecka na kockice i luk takođe.

Stavljaju se u tiganj sa malo ulja. Nakon 2 minute se dodaje gotovo mleveno meso, paradajz i masline.

Stavlja se so, crni biber, bosiljak i mirođija po ukusu. Sačeka se 5-6 minuta da malo vri.

Počinju da se ređaju u tepsiju - makarone, krišku mocarele, izrendani kačkavalj, sos. I tako tri puta.

Na vrh se izrenda kačkavalj i posipa bosiljkom zapečeno jelo sa makaronama.

Musaka sa fusilijem i mlevenim mesom se ostavlja da se zapeče u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: