Klasični pečeni čizkejk

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Klasični pečeni čizkejk
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 6
15/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
"Desert o kome samo možete da sanjate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Namrvite keks na fine mrvice u posudu. Istopite maslac i izlijte ga u keks mrvice. Izgnječite rukama da se apsorbuje maslac i da se smesa spoji.

U posudi umutite krem sir mikserom, dok ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer u prahu i ponovo umutite. Prepolovite mahunu vanile i dodajte semenke u smesu. Počnite da dodajete jaja jedno po jedno mešajući smesu nakon svakog. Dodajte i sok od limete.

Oblikujte osnovu čizkejka, pritiskajući čvrsto keks smesu na dono i zidove kalupa.

Sipajte smesu za čizkejk. Pecite na 160 stepeni jedan sat.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: