Način pripreme
Ako je zečije meso bilo unapred zamrznuto u zamrzivaču ispašće još krhkije.
Zec se iseče na porcije, stavlja se u odgovarajuću posudu i preliva se sokom od kiselih krastavčića. Ova marinada je po receptu bugarskog kuvara Ivana Zvezdeva i pogodna je za zečetinu, svinjetinu, teletinu, jagnjetinu i piletinu.
Tako pripremljena zečetina se pokriva i ostavlja se da se marinira bar 12 sati ili više.
Nakon što se meso mariniralo, ocedi se i maže smesom napravljenom od pavlake, topljenog sira, gnječenih čenova belog luka, majonezom, solju i biberom po ukusu.
Na dno glinene posude se stavljaju 1-2 kašike smese od majoneza i raspoređuju se ravnomerno.
U posudi se pomešaju isečen krompir, crni luk, šargarepa i paprika, prelivaju se maslinovim uljem i mlevenim biberom i promešaju se.
Prabacuju se u đuvečaru.
Odozgo se poređa zečije meso i raspoređuje se preostala smesa od majoneza. Posuda se prekirva aluminijumskom folijom i poklapa se poklopcem.
Peče se u rerni na 250 stepeni oko jedan sat.
Posle se sklanjaju poklopac i folija, rerna se smanjuje i zapeče se još 20-30 minuta dok korca ne postane zlatasta.
Prijatno!