Pečeni zec sa majonezom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
15/01/2019
"Ko zna da je savršena glazura za zeca majonez, zna i o kakvoj je đakoniji reč "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako je zečije meso bilo unapred zamrznuto u zamrzivaču ispašće još krhkije.

Zec se iseče na porcije, stavlja se u odgovarajuću posudu i preliva se sokom od kiselih krastavčića. Ova marinada je po receptu bugarskog kuvara Ivana Zvezdeva i pogodna je za zečetinu, svinjetinu, teletinu, jagnjetinu i piletinu.

Tako pripremljena zečetina se pokriva i ostavlja se da se marinira bar 12 sati ili više.

Nakon što se meso mariniralo, ocedi se i maže smesom napravljenom od pavlake, topljenog sira, gnječenih čenova belog luka, majonezom, solju i biberom po ukusu.

Na dno glinene posude se stavljaju 1-2 kašike smese od majoneza i raspoređuju se ravnomerno.

U posudi se pomešaju isečen krompir, crni luk, šargarepa i paprika, prelivaju se maslinovim uljem i mlevenim biberom i promešaju se.

Prabacuju se u đuvečaru.

Odozgo se poređa zečije meso i raspoređuje se preostala smesa od majoneza. Posuda se prekirva aluminijumskom folijom i poklapa se poklopcem.

Peče se u rerni na 250 stepeni oko jedan sat.

Posle se sklanjaju poklopac i folija, rerna se smanjuje i zapeče se još 20-30 minuta dok korca ne postane zlatasta.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar