Gnezda od roštiljskih kobasica sa jajima i kačkavaljem

17/01/2019
"Sada neka jedan od vas odleti do frižidera da donese jedno pivo i da počnemo da jedemo ova gnezda od roštiljskih kobasica "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • roštiljske kobasice - 500 g
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 8 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli biber - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Rasporedite roštiljske kobasice na 4 jednaka dela i uvijte u oblik puža. U ivice stavite čačkalice za zube da se ne odviju.

Dno pleha namažite uljem i poređajte kobasice unutra.

Na svaku kobasicu izrendajte kačkavalj, a preko razbijte pažljivo po dva jajeta.

Pospite jaja sa malo solji i belog bibera.

Ovako dobijena gnezda stavite u prethodno ugrejanu rernu i pecite oko 15 minuta.

Pet minuta pre nego što ih izvadite možete staviti između gnezda nekoliko paprika.

Tako će vam one poslužiti kao prilog prilikom serviranja gnezda.

Potrebno je samo da ih oljuštite po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar