Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od džigerica

Čorba od džigerica

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Čorba od džigerica
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Uzmite jedan veliki paket pilećih džigerica iz prodavnice, zato što osim pohovanih džigerica, pripremićemo i raskošnu supu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 300 g
  • krompir - 1 komad, veći
  • šargarepa - 1 komad, veća
  • praziluk - 1 struk
  • paradajz - 2 supene kašike iz konzerve
  • fida - 100 g
  • ulje
  • voda - 1 l
  • so - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • estragon - 1/3 kašičice
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite džigerice i stavite na vatru da provre u vodi. Nakon toga se ocede i voda se baca. U čistu šerpu stavite 1 l vode zajedno sa džigericama.

Oljuštite krompir i stavite celog u šerpu. Dodajte očisćenu i iseckanu šargarepu i luk. Čim provri, dodajte so, paradajz, malo ulja i mešajte drvenom kašikom.

Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 30-35 minuta. Izvadite krompir nakon toga, izgnječite ga i vratite u supu. Dodajte fidu i ostavite da vri oko 15-20 minuta.

Isključite ringlu i začinite supu estragonom i malo čubra. Čim se supa ohladi, začinite je umućenim jajetom, kiselim mlekom i 1 supenom kašikom sirćeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: